Review | Sourced box

Afgelopen week ontving ik een leuk pakketje. Ik heb namelijk sinds kort een abonnement op SourcedBox. Misschien heb je er weleens van gehoord? Het concept is bedacht door de youtubers Niomi Smart en Marcus Butler. Ik had al veel over de box gehoord en wilde graag zelf eens zo’n box uitproberen. Ik was heel nieuwsgierig toen ik het pakketje met een vrolijke, blauwe kleur in mijn handen gedrukt kreeg van de bezorger. In de box van juni zaten onder andere watermeloen water en granola. 

                                         15 procent korting op je eerste SourcedBox

13521098_1096566247076230_138721148_n

Wat is Sourcedbox? 

SourcedBox is een box vol met gezonde, natuurlijke en lekkere snacks die via de post wordt verstuurd. Je ontvangt elke maand een nieuwe selectie van ongeveer 10 snacks. Het is dan ook elke keer weer een verrassing wat er in de box zit. De snacks in de box komen van grote merken, maar ook van bedrijfjes die net zijn opgestart. Er zit altijd een combinatie van hartige en zoete snacks in de box. De focus ligt bij SourcedBox op snacks die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en dus geen troep bevatten. “We want to make healthy snacking as simple as possible, so the snacks we source don’t contain refined sugars, artificial flavourings or preservatives, additives or chemicals.”

Voordelen 

  • De snacks zijn perfect voor on the go
  • Gezond, natuurlijke ingrediënten en ook nog lekker
  • Elke maand een nieuwe selectie van producten 

Nadelen

  • De box is aan de prijzige kant. 

13514282_1096601093739412_288816267_n

De box van juni ontving ik in de week van 13 juni. De verpakking waar je de box in ontvangt is duurzaam. Wat ook erg fijn is, is dat de verpakking waterproof is, want het regende op de dag van ontvangst. In de box zit een menu met een lijst van alle producten en een vloeipapier dat de snacks beschermt. Ik zal jullie wat vertellen over de producten uit de box van juni en wat ik er van vond!

 

Watermelon Water – What A Melon 

Wat een leuke naam! Watermeloen water hydrateert volgens het menu net zoals kokoswater, maar met extra anti-oxidanten. Het drankje is het lekkerste als je het koud drinkt, dus zorg dat je deze in de koelkast bewaard. Ik weet nog dat ik het voor het eerst kokoswater dronk en het echt niet lekker vond, maar nu drink ik het regelmatig. De smaak is gewoon even wennen. Het watermeloen water is erg lekker en een perfect zomerdrankje! Nog een voordeel: het is 100% watermeloen water. Het enige wat wordt toegevoegd is een drupje citroensap. Als je van watermeloen houdt, kan ik deze zeker aanraden. Sinds kort is dit zomerse drankje ook bij de Albert Heijn en AH to go te koop 🙂 

Mange Tout & Red Pepper Snack – Nothing But 

Mange tout betekent “eat everything” in het Frans. Deze snack had ik inderdaad heel snel op. Ik heb wel vaker gedroogd fruit uitgeprobeerd en ik vind het erg lekker, maar meestal zijn er veel dingen, zoals suiker, aan toegevoegd. Bij Nothing But zorgen ze ervoor dat niets, behalve het water, wordt verwijderd. Dit doen ze door elk ingrediënt te bevriezen, het water te verdampen en alle goede dingen in te sluiten. Elk zakje bevat maar twee ingrediënten en de snack is ook nog “one of your five a day.” De snack is niet echt zoet, maar is daardoor niet minder lekker. 

Sour Cherry and Vanilla Bar – Pana Chocolate 

De smaak sprak mij niet echt aan (sour??), maar ik zat fout: wat een goede combinatie! Deze rauwe chocolade reep is van goede kwaliteit en dat proef je. Er zitten stukjes zure stukjes kers in de reep en deze voegen net dat stukje extra toe. En sowieso: guilt-free chocola, wie zegt daar nu nee tegen? 

Spicy BBQ Coconut Jerky – MightyBee

Het “vlees” uit dit zakje is gemaakt van kokosvlees wat langzaam gedroogd is. De snack is rauw en vegan. Ik ben persoonlijk niet echt fan van deze snack. De combinatie van zoete kokosnoot en hartig vind ik niet lekker. Smaken verschillen natuurlijk en ook deze snack is perfect als gezond tussendoortje. Om je een idee te geven van de smaak volgen hier de ingrediënten: kokosvlees, water, zongedroogde tomaat, dadels, gerookte paprika, cayennepeper, knoflook, zout, ui, oregano en basilicum. 

Raspberry Ripple – Squirrel Sisters 

 Wat een vrolijke verpakking heeft deze snack! Deze snack sprak mij dan ook het meeste aan. Een zoete reep die aan al je cravings voldoet. In elke verpakking zitten twee repen (yay!). Deze reep is gemaakt van cashewnoten, dadels, rozijnen, amandelen, goji bessen en frambozenpoeder. Je kunt deze reep prima in je tas gooien als een gezond 4 uurtje!

Chilli Bites – Munchy Seeds 

De zaden die in deze mix worden gebruikt zijn zonnebloem- en pompoenpitten. Ik ben geen fan van pittig eten en dus ook niet van chili, maar gelukkig proef je de chili bijna niet. De abrikozen pitjes voegen ook nog een vleugje zoetheid aan de zaden toe en zo compenseert het elkaar weer. Handige snack voor on the go, maar ook prima te gebruiken in een zomerse salade. 

Apple, Blueberry & Banana Fruit Jerky – Snact 

Wauw, deze snack voldoet zeker aan je zoete cravings! Een mix van zomers fruit “vlees,” gemaakt van gedroogd gemixt fruit. Erg lekker! Je bent ook nog eens goed bezig tijdens het snacken, want voor de snack wordt gebruik gemaakt van productieoverschotten en ‘imperfect’ fruit. 

Cacao & Raspberry Bar – Nom

Superleuke naam voor een yummy snack. De reep is koudgeperst, zodat alle voedingswaarden van de lekkere, superfood ingrediënten behouden blijven. De ingrediënten bestaan uit havermout, kokosolie, agave, kokospalm nectar, havervezels, cacao nibs, gevriesdroogde frambozen en cacao poeder. Het leek net of ik een chocolade koekje at, zo lekker. Deze reep wil ik zeker nog eens kopen. 

Orange & Cashew Granola – Primrose’s Kitchen

Yay, granola! Granola zit vaak vol onnodige toevoegingen en daarom is het fijn als je een gezonde en lekkere versie tegenkomt. Deze granola bestaat uit glutenvrije haver met zonnebloempitjes, sinaasappel, rozijnen, cashewnoten, nootmuskaat en kaneel. 

Maple Syrup Activated Almonds – Raw Ecstasy

Ik had nog nooit geactiveerde noten geprobeerd, dus ik was erg benieuwd naar deze snack. Je activeert noten door onbewerkte (dus ongezouten en ongebrand) noten een aantal uur in water te weken. Vervolgens bak je ze op een lage temperatuur in de oven. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de gezonde eigenschappen van de noot het beste opneemt. Aan de geactiveerde amandelen bij deze snack is wat ahornsiroop toegevoegd. Dit voegt net dat vleugje zoetheid toe wat de amandelen iets extra’s geeft. Ze zijn ook lekker knapperig. 

13514463_1096601073739414_1836059879_n

Hoe ontvang je een box? 

Een box bestellen is heel simpel. Via de SourcedBox website heb je aantal opties: je kan een keer een box bestellen om uit te proberen, voor een maandelijkse box gaan of een jaarabonnement waar je twaalf boxen voor de prijs van tien krijgt. 

 

Ik vind SourcedBox een leuk en vernieuwend concept, al is het wel iets aan de prijzige kant. Het is een leuke manier om gezonde en lekkere snacks te ontdekken. Vergeet niet dat je 15% korting kan krijgen op je eerste box.

Ik ben benieuwd wat jullie van de box vinden, laat het vooral weten!

 

Liefs, 

Naomi

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s