Oathie

Als ik door mijn instagram tijdlijn scroll, kom ik altijd wel een ontbijtje met havermout tegen. Havermout is van ouderwets naar hip gegaan en het is ook nog een gezond (en lekker!) Zelf ben ik ook al een tijd fan van havermout, vooral omdat je er zoveel mee kunt. Toen ik Oathie tegenkwam, was ik dan ook gelijk heel enthousiast! Ik kreeg een pakket met allerlei producten van Oathie, persoonlijk thuisbezorgd door de oprichter Eric Nijkamp. Het rook heerlijk en ik deel graag de producten met jullie!

Foto 11-04-16 18 56 53

Van Oliebol naar Oathie

Eric vertelt dat hij jarenlang een goedlopende bakkerij had en heerlijke oliebollen bakte, maar hij wilde het roer compleet omgooien. Hij was zelf namelijk een aantal kilo’s verloren en hield zich steeds meer bezig met gezond eten. Als we allemaal gezonder zouden gaan eten, zegt hij, zouden de zorgkosten flink dalen. Zo ontstond de Oathie: een alternatief voor brood.

De Oathie bevat namelijk geen meel of tarwe, maar bestaat uit havermoutvlokken, sojabonen, bessen, lijnzaad en noten. De Oathie is niet 100% glutenvrij, maar wel glutenarm.

In het pakket zaten havermoutbolletjes, mueslibollen, een Oathie muffin, een havermoutbrood (allemaal vers gebakken, zo’n heerlijke geur!)  en een Oathie PIZZA! Daar was ik vooral erg benieuwd naar. En terecht, want was de pizza heerlijk. Hij was al voor mij belegd met zelfgemaakte tomatensaus, paprika, tomaatjes, courgette en mozzarella. Ook kreeg ik twee zoete bodems met appel en kaneel. Deze waren ook erg lekker.

Foto 13-04-16 22 58 27
Oathie muffin

Foto 13-04-16 23 14 14

 

Waar kun je de Oathie producten vinden?

Nog niet alle producten zijn in de schappen te vinden, maar van de mueslibollen en bagels kun je al genieten. Bij de AH To Go kun je de mueslibollen vinden (veel gezonder dan al die andere mueslibollen natuurlijk) en bij de Bagels & Beans kun je de Oathie bagel bestellen (ook los te koop).

De Oathie bagel is erg lekker met avocado en tomaat.

IMG_0557.JPGMaar ook zoet met pindakaas en banaan! (en thuis afgebakken)

12986716_1053721451360710_1648798841_o

Oathie producten zijn een echte aanrader en ik hoop dat de pizzabodem snel te verkrijgen is!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s