Nationale Gezondheidsbeurs

Precies 2 weken geleden liep ik, samen met mijn moeder, rond op de Nationale Gezondheidsbeurs. Via mijn werk (ik werk bij Curves) had ik kaarten gekregen, dus we besloten op zondag te gaan. De beurs vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Er staan verschillende thema’s centraal, zoals Eten & Drinken, Beauty & Verzorging en Sport & Fitness. Er zijn 300 exposanten die onder deze verschillende thema’s vallen, workshops en presentaties van sprekers op het gebied van een gezonde leefstijl. Ik heb verschillende dingen gekocht en die wilde ik met jullie delen 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze producten komen uit een pakket die ik bij de Nakd stand kocht voor 15 euro. De chips die erin zitten zijn van het merk Banana Joe en zijn gemaakte van Thaise bananen. Er zijn vijf smaken: gruyere, knoflook, chili, bbq en zeezout. De smaak zeezout heb ik al geproefd en deze was apart, maar erg lekker. Het drankje van het merk Acao is een natuurlijk drankje die je een boost zou moeten geven, zonder toegevoegde suikers. In de kleine zakjes Scrummies van het merk Clearly Scrumptions zitten rozijnen en cranberries met een smaakje. Er is verder niets aan toegevoegd. Deze Scrummies horen bij de kinderserie. De gedroogde appelstukjes van hetzelfde merk heb ik al uitgeprobeerd en deze zijn erg lekker als tussendoortje. Net als de Scrummies puur natuur. De coconut curls van Ape Cocunut Curls ben ik iets minder enthousiast over: ze waren licht gepeperd en dat vond ik geen goede combinatie. Er is ook een versie waar de curls licht gezouten zijn, dus die wil ik nog wel uittesten. Dit is trouwens ook een natuurlijke snack waarbij alleen zout en peper is toegevoegd. Op de tweede foto zie je kant-en-klare havermout van het merk Moma. Er zijn vijf smaken: plain, met/of zonder suiker, cranberry & raisin, golden syrup en superseeds. De gewone versie in het bekertje heb ik al meegenomen toen ik in de bus zat naar Berlijn als ontbijtje, erg handig en ook nog eens lekker! De gezonde versies van cakejes en brownies van Rhythm 108 heb ik nog niet geprobeerd, maar deze lijken mij zo lekker! De cakejes/brownies bevatten maar 5 ingrediënten, zijn biologisch en er zijn geen suikers toegevoegd. Ik ben voor de smaken apple pie en choco-walnut brownie gegaan. Er zijn nog 3 andere smaken: lemon cake, banana muffin en coconut macaroon. Ik ga ze zo snel mogelijk uitproberen 😉 Ten slotte de Nakd repen die de meesten van jullie denk ik wel kennen. De Nakd repen zijn vrij van toegevoegde suikers of iets kunstmatigs. Beide repen heb ik meegenomen naar Berlijn als tussendoortjes en ze waren allebei erg lekker.

De producten zijn te bestellen via http://www.kohncepts.com

Foto 28-02-16 16 47 23Foto 28-02-16 16 43 15

Ik ben echt een theemens en ik drink dan ook geen koffie. Vooral groene thee vind ik lekker en vaak is losse thee toch lekkerder dan een zakje. Toch hadden we thuis nog geen losse thee, dus we hebben deze meegenomen, met een theefilter erbij. De leuke mok heb ik gekocht bij een Chinese vrouw en ze vertelde ons dat de tekst op de mok vriendschap betekende (dat maakt de mok nog leuker). In de mok zit een apart bekertje waar losse thee in kunt doen.

Foto 28-02-16 16 45 42

Deze handcreme en lippenbalsem van Aviana kochten we bij de stand van de Gezondheidswinkel. Ik had hele droge handen, dus handcreme had ik echt even nodig en een lippenbalsem kan ik altijd wel gebruiken. Deze lippenbalsem bevat biologische jojoba olie. De cosmetica van Alviana is natuurlijk en ze produceren vanuit Duitsland op een duurzame wijze (geen proeven op dieren en een verantwoorde omgang met het milieu).

Foto 28-02-16 16 41 10

Het merk Lifefood kende ik nog niet, maar sinds we bij de beurs geweest zijn ben ik helemaal fan. Lifefood zegt over haar producten: “Snacken en een gezonde levensstijl gaan met Lifefood wel samen. Producten van Lifefood zijn handig voor onderweg, echt lekker van smaak, puur natuur, helemaal biologisch en gemaakt van alleen de meest smaakvolle ingrediënten. De producten zijn behalve erg lekker ook nog vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van toegevoegde suikers, zoetstoffen en andere toevoegingen.” Dat de producten lekker zijn ben ik het zeker mee eens! En nog met een goed gevoel snacken ook. De organic chocolate cookies met cashew cream zijn rauwe koekjes gemaakt van amandelen en cashewnoten, gevuld met romige cashew-creme. Echt een aanrader. Natuurlijk moest ik ook chocola meenemen. Ik koos voor de 80% cacao versie. Deze handgemaakte chocolade bevat geen melkproducten geraffineerde suikers of kunstmatige zoetstoffen, geydrogeneerde vetten, sojaproducten of gluten. Het klinkt misschien niet aantrekkelijk zo, maar het is echt lekker, wat ik ook niet had verwacht. Er zijn nog veel meer smaken zoals de lemon white baobab, sinaasappel en noten & kersen. Ook zijn de repen verkrijgbaar in een medium en een mini versie. Ik had nog veel meer willen meenemen bij de stand, zoals de Lifebar repen en de crispbreads. Als ik je nieuwsgierig heb gemaakt, kun je altijd even een kijkje nemen op de website, waar alle producten te koop zijn. Ik heb een kortingscode van 10% korting, maar ik weet niet of deze nog geldig is, dus je zal even moeten kijken. De code is 1305214 en geldt bij een bestelling vanaf 20 euro.

Foto 28-02-16 16 34 48

Ik heb een gevoelige huid en deze amandelgezichtscreme leek mij erg fijn. De creme is inderdaad heel fijn in gebruik en voelt erg zacht aan op de huid. Oh, en het ruikt erg lekker 😉

Foto 28-02-16 16 48 33

Deze vezelmuesli van Malsovit bevat geen toegevoegde suikers, zout of geur-, kleur- of smaakstoffen. De muesli bestaat uit een mix van plantaardige vezels uit haver, gerst en speltzemelen. Ook bevat de muesli drie keer zoveel vezels dan standaard muesli. Tip: de muesli is erg lekker als gezond ontbijtje met Griekse yoghurt en bijvoorbeeld een handje blauwe bessen en walnoten.

Foto 28-02-16 16 49 37

Ook namen we 2 boxen van de Be-kind repen mee. Mijn moeder vond de amandel en abrikozen versie met yoghurt erg lekker en ik de pure chocolade (ofcourse), dus die namen we allebei mee. De repen bevatten alleen natuurlijke ingredienten en zijn glutenvrij.

Foto 28-02-16 16 38 41

Het springtouw van Sportbay nam ik ook mee. Deze is ontworpen voor thuisgebruik, dus dat is erg handig. Ik kreeg een boekje mee met verschillende kortingscode, dus die zal ik even delen. Op de site kun je allerlei dingen bestellen zoals fitness hoelahoeps (code: HULAHOOP16BE2), yogamatten en fitnessmatten (code: YOGAMAT16BE2), foamrollers (code: FOAMROL16BE2), kettlebells (code: KETTLEB16BE2) en steps (code: MEDIUM16BE2). Ik hoop dat jullie iets aan de codes hebben; de codes zijn geldig t/m 13-03-2016 bij een besteding vanaf 25 euro.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ten slotte namen we nog 2 boeken mee: Detox Water van Sonia Lucano en Gezond Genieten van Amber Alberda.

Dat waren heel wat producten, haha. Hopelijk vonden jullie het leuk om al mijn aankopen te zien en er iets meer over te lezen.

Na de Gezondheidsbeurs ben ik met mijn moeder nog gaan eten in het centrum van Utrecht bij de Markt. Het was erg lekker: ik had de salade gegrilde zalm en mijn moeder had het vegetarische antipasti plankje. Ook hangt er een leuke sfeer, een aanrader!

Foto 14-02-16 18 30 26

Liefs,

Naomi

 

Advertenties

One thought on “Nationale Gezondheidsbeurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s